Megújulnak a parti horgászhelyek a Tisza-tavon

Megosztás

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. arról számolt be, jelenleg is dolgoznak a karbantartó munkacsoportjuk azon, hogy a parti horgászhelyek a nyári vízszint beállítására megfelelő módon legyenek felkészítve a vendégek érkezésére.

A szolnoki oldalt érintő munkálatokról írnak elsősorban, a készülődés érinti a Derzsi- és a Szőlősi-kubikok parti állásait. Előbbi helyszínen a korábban kialakított, karóval és terfillel megtámasztott partélt kellett megerősíteni.

A rekonstrukciós munka összesen kilenc parti horgászhelyet érintett, így ezek a helyek újra jó állapotban várják a horgászokat. A Szőlősi-kubik horgászhelyeinek jelentősebb kiépítése már régóta várat magára, azonban az időjárási feltételek nem voltak megfelelőek a munka elkezdéséhez.

A kubik partján hét horgászhely szintjét emelték meg a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, amit karókkal és terfillel támasztottak meg.

A munka jelentős része elkészült, de még szükség van a helyek előtti meder enyhe kotrására. Ehhez a soron következő árhullám levonulása szükséges.

A horgászhely-rekonstrukciós munkák most is folynak, jelenleg a Sarudi-anyaggödrök partján dolgoznak a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai. Erről a későbbiekben tudósítanak.

Kép: Wikipédia

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek